Skip to main content

Haberler

SAKM & BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

| Haberler

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile Sadri Alışık Kültür Merkezi (SAKM) kamera önü oyunculuğu eğitiminde fark yaratacak bir iş birliğine imza attı!

BAU Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu ve SAKM Genel Sanat Yönetmeni Kerem Alışık tarafından imzalanan protokolle hayata geçirilen “Sinema ve Televizyon Oyunculuğu Akademisi”, oyunculuk alanında kendini geliştirmek isteyenlere yepyeni kapılar aralıyor.

 252 saatlik eğitim programı, 7 ay süresince katılımcılara hem akademik bilgi hem de sektörel deneyim kazandıracak. BAU’nun ve SAKM'nin deneyimli  akademisyenleri ve alanında profesyonelleşmiş tecrübeli eğitmen kadrosunun vereceği eğitimlerle, katılımcılar kamera önü oyunculuğunda ciddi bir gelişim ve özgüven kazanma fırsatı bulacaklar.

Hemen Kayıt Olmak İçin Aşağıdaki Bağlantıya Tıklayabilirsiniz:

https://bausem.bau.edu.tr/sinif/sinema-ve-televizyon-oyunculugu-akademisi67062a871bc30.html

 

Bu program, sinema ve televizyon alanında uzmanlaşmak ve kamera karşısındaki deneyimlerini artırmak isteyen katılımcılar için özel bir müfredatla tasarlanmıştır. Programın temel hedefi, katılımcıların kendilerini kamera karşısında yetkin bir düzeye taşıyacak nitelikli ve donanımlı bir şekilde sektöre hazır hâle gelmelerini sağlamaktır. Geniş kapsamlı bir yapıya sahip olan bu program, katılımcıların kamera oyunculuğu alanında farkındalık kazanmalarını, yaratıcılık ve hayal gücünü geliştirmelerini, beden ve ses kullanımlarını ilerletmelerini amaçlamaktadır. Bu süreçte katılımcılar, teknik ve sektörel bilgi kazanarak, alanında önde gelen isimlerin deneyimlerinden faydalanma fırsatı bulacak, yeteneklerini sergileyebilecekleri alanlar keşfederek potansiyellerini en üst düzeye çıkaracaklardır. BAU Konservatuvar’ın akademik danışmanlığında, BAUSEM ve SAKM iş birliğinde hazırlanan sertifika programı, dünya genelinde rağbet gören ve rekabetin yoğun olduğu oyunculuk alanında, özellikle sinema ve televizyon oyunculuğu alanında kariyer yapmak isteyen oyunculara yönelik olarak tasarlanmıştır. Katılımcılara kamera oyunculuğu tekniklerinin uygulamalı bir şekilde aktarıldığı bu programda, oyuncuların bir projenin görüşme aşamasından başlayarak, hazırlık sürecine ve performans aşamasına kadar olan süreci sektörün önde gelen isimlerinden öğrenerek deneyimleme imkânı sunulmaktadır. Uygulamalı eğitimlerin yanı sıra, metin inceleme, temel sinema okumaları, dramaturji ve oyunculuk kuramları hakkında kapsamlı bilgiler sunulması hedeflenmektedir. BAU Konservatuvar’ın multidisiplinerliği esas alan vizyonu ile hazırlanan uygulamalı eğitimler, son teknolojiyle donatılmış, katılımcılara yenilikçi bakış açısıyla sıra dışı ve ilham verici bir içerik stüdyosu deneyimi sunan BAU Studios’ta yapılacaktır. Tüm iş süreçlerine entegre edilen yapay zekâ teknolojileri, dijital dekor tasarımı ve interaktif medya araçlarıyla BAU Studios, katılımcılara sadece teknik beceriler kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sunan olanaklar da tanıyarak yeni nesil içerik üretimi konusunda yenilikçi bir dönem başlatmaktadır.
Kimler İçin?
Bu program, oyunculuk eğitimi almış kişilerin yanı sıra oyunculuğa ilgi duyan ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen adayların, sinema ve televizyon alanında yetkinlik kazanmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmış bir sertifika programıdır.

Sınıflar, başvuru yapan adayların seviyesine göre mülakatlardan sonra belirlenecektir.
 
Eğitim Süresi
Haftada 2 Gün
Cumartesi = 6 Saat
Çarşamba = 3 Saat
Haftalık 9 Saat
28 Hafta Toplam 252 Saat
 
Eğitim İçeriği
Sinema ve Televizyon Oyunculuğu Akademisi, 7 ay süren ve toplamda 252 saatlik bir eğitim programını kapsamaktadır. Programın amacı, yenilikçi teknolojik imkanlarla donatılmış BAU Stüdyoları’nda gerçekleştirilen uygulamalı dersler aracılığıyla katılımcıların kamera karşısında etkili bir şekilde performans sergilemelerini sağlamaktır.
Eğitimin ilk 4 aylık süreci, oyuncunun mevcut oynama alışkanlığı üzerine farkındalığını geliştirmeye ve temel oyunculuk tekniklerinin yanı sıra yeni oyunculuk metotlarını deneyimlemeye, ileri düzey diksiyon ve konuşma tekniklerini öğrenmeye, film analizi yapmaya, kamerayla tanışmaya ve kamera karşısında donanımlı bir şekilde oynama becerisini kazandırmaya odaklanmaktadır.
Devam eden 3 aylık süreç ise, katılımcıların gerçek stüdyo ortamında yönetmenle birlikte çalıştığı ve audition teknikleri üzerine yoğunlaştığı bir dönemi içermektedir. Bu aşamada senaryo çözümlemeleri yapılmakta, yönetmen ve oyuncu koçu rehberliğinde yoğun bir şekilde film uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra, Bahçeşehir Üniversitesi’nin donanımlı stüdyolarında dublaj ve seslendirme çalışmaları yapılmaktadır.
Program süresince her ay bir kez program saatleri içerisinde Mesleki Buluşma Atölyesi düzenlenerek katılımcıların sektördeki önde gelen isimlerle bir araya gelmeleri sağlanacaktır. Eğitimin sonunda, katılımcılara, kendi oyunculuk uygulamalarından oluşturulmuş showreel örnekleri sunulacak ve bu showreeller, eğitmenler eşliğinde değerlendirilecektir.
Programda %80 devam zorunluluğu ve sertifika bitirme sınavında başarılı olma şartı bulunmaktadır. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara BAUSEM sertifikası verilecektir. Ayrıca, katılımcıların sektörün uzmanlarıyla gerçekleştirecekleri dersler ve atölyeler sayesinde deneyim kazanmaları hedeflenmektedir. Başarılı bulunan adaylar, SAKM CAST birimine kabul edilerek, projelerde yer alma ve kariyerlerine adım atma fırsatına sahip olacaklardır.
 
Belge
Program sonunda yapılan proje bazlı değerlendirme veya çoktan seçmeli sınav aracılığıyla, yüzde 70 baraj notunun üzerinde puan alan ve yüzde 80 katılım şartını karşılayan adaylara sertifika verilir.

ÖNEMLİ NOT
Eğitimin planlanan tarihte başlaması için gerekli asgari katılımcı sayısını belirleme yetkisi BAUSEM’de olup;
BAUSEM katılımcı yetersizliği nedeniyle eğitimleri iptal etme ve/ya ileri bir tarihe erteleme hak ve yetkisine sahiptir.
BAUSEM erteleme ve iptal kararını, programın başlama tarihinden iki gün öncesine kadar katılımcılara yazılı olarak bildirir.